Anita Jalimsing: Sima Jalimsing

Zoals alle ouders hadden ook wij dromen en wensen voor onze kinderen. Geboorte, peuterspeelzaal, school, werk en huisje, boompje, beestje. Helaas, 19 jaar was ons meissie Sima: diagnose MS, een progressieve vorm. Zieker en zieker werd ze door de jaren heen. Ziekenhuis, medicijnen, therapie├źn et cetera. Al die jaren is ze thuis gebleven en hebben we haar met liefde verzorgd.

Op 25 februari 2013 blies ze haar laatste adem uit. 30 jaar was ze en veel te jong. Het had niet zo moeten aflopen.

Op dat moment maakte het ons niet uit wie de uitvaart zou verzorgen. Alles moest geregeld worden naar onze wensen, zodat wij op gepaste wijze afscheid van haar konden nemen. Wij wilden haar als een prinses haar laatste groet laten doen. En wij wilden haar thuis, tot op de dag van de crematie in een open kist volgens traditioneel Indiaas gebruik opbaren.

Het was mijn zus die ons attendeerde op de advertentie van Jacqueline Pennekamp. Alle wensen voor de afscheid van onze dierbare dochter en zus heeft Jacqueline voor elkaar gekregen. Toen Jacqueline binnenkwam en begon te praten, klikte het meteen. Ze gaf ons niet het gevoel van een begrafenisondernemer, maar het gevoel van een goede vriendin. Een warme knuffel kregen wij van haar en haar medeleven.

Geduldig heeft zij gewacht tot ik ons kind had gewassen en had aangekleed als een prinses. De koeling werd in haar kamer geplaatst en ons huis werd schoongemaakt. Jacqueline trok haar schoenen uit om te helpen met schoonmaken. Nooit eerder meegemaakt, zo behulpzaam en vol medeleven. Een warm persoon met gevoel voor de nabestaanden.

Na de crematie moest de as van onze dochter gestrooid worden. Dit in verband met familieleden die uit het buitenland waren gekomen en weer terug moesten. Wat wij nooit hadden verwacht heeft Jacqueline toch voor elkaar gekregen. De dag na de crematie konden we de as al ophalen voor de verstrooiing. Nadat wij de as van onze dochter Sima hadden gestrooid, zijn familieleden ’s avonds bij ons thuis gekomen om na te praten over hoe het was gegaan. Zij willen ook een afscheid zoals onze dochter en waren het er allemaal over eens dat de uitvaart goed was verzorgd.

Wij zijn zeer tevreden met alles wat Jacqueline voor ons heeft gedaan, zodat wij samen met de familie, waardig van onze dochter en zus afscheid hebben kunnen nemen. We zullen dit nooit vergeten.

Dank je wel Jacqueline.

Familie Jalimsing